در ادامه سلسله هماندیشیهای برنامه درسی «پُرسا»، سومین نشست به معرفی و بررسی «برنامه درسی کودک استراتژیست» اختصاص خواهد یافت. این هماندیشی به طور مشترک توسط اندیشکده تعلیم و تربیت دالّ و اندیشکده یقین برگزار میگردد و آقای حسن عباسی (مدیر اندیشکده یقین) به سخنرانی در این باره خواهند پرداخت. سومین نشست برنامه درسی پُرسا، پنجشنبه ۷ خرداد ۹۴ ساعت ۱۶ الی […]
در بیست و سومین شماره از خبرنامه «پُرسا» به مرور بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با فرهنگیان، ابهامات درباره طرح رتبهبندی معلمان، سرنوشت تدوین نقشه راه اجرای سند تحول و ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش برای جبران کمبود معلم در مقطع ابتدایی پرداخته خواهد شد. «رتبهبندی» معلمان یا «طبقهبندی» معلمان؟ اوایل اردیبهشت ماه، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مصوبه […]
معاون شورای عالی آموزشوپرورش، از گره زدن طرح رتبهبندی با افزایش حقوق فرهنگیان انتقاد و تأکید نمود که هدف اصلی رتبهبندی افزایش حقوق نیست. برای برطرف شدن نیازهای معلمان، ابتدا باید از حداقل حقوق متناسب با شأن خود بهرهمند شوند.
بنیاد نخبگان نیروهای مسلح، با هدف استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی نخبگان در دوره خدمت سربازی فعالیت میکند. این خطر وجود دارد که بنیاد مذکور، در بکارگیری از ظرفیت عظیم نخبگان به «نماد ضعف نظام» تبدیل شود. «تعریف نیازمحورانه پروژهها» و «راهاندازی اتوماسیون اداری» دو راهحل اصلی برای فاصله گرفتن از این خطر است.
چهارشنبه شب ۱۹ فروردین ۱۳۹۴، برنامه گفتگوی علمی رادیو «گفتگو» به موضوع «هماهنگی و رفع شکاف میان تربیت رسمی و غیررسمی» با حضور تنی چند از اعضای اندیشکده تعلیم و تربیت دالّ پرداخت. در این گفتگو، علی پارسانیا و مجتبی همتی فر، دانشجویان دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، به همراه علی خواجه، کارشناس تعلیم و تربیت، چالشهای آموزش رسمی و […]
آخرین خبرنامه پرسا در سال ۹۳ در حالی منتشر می شود که وعده علی اصغر فانی برای اعلام طرح رتبهبندی معلمان تا پایان سال ۹۳ عملی شد. در این طرح، معلمان در چهار رتبهی «مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم» جای میگیرند.
توسعه شهرنشینی و تغییر الگوی زندگی و روابط خانوادگی باعث شده که بسیاری از خانوادههای دغدغهمند، به این برسند که دیگر به تنهایی نمیتوانند بار تربیت کودکانشان را به دوش بکشند.
مجلس شورای اسلامی، طی مصوبهای واگذاری مدارس به بخش خصوصی را ممنوع نمود. با توجه به این مصوبه، آیا وزارت آموزش و پرورش در اجرای «بسته حمایتی از مدارس غیردولتی» تغییری خواهد داد؟
آموزش و پرورش با چه سازوکار و شرایط قانونی، میتواند اعتبار ۳ هزار میلیاردی مصوّبِ کمیسیون تلفیق را از محل «صرفهجویی در هزینه شرکتهای بزرگ» دریافت نماید و اساساً این مبلغ چقدر قابل وصول است؟!
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بررسی سهم مقوله های تفکر در کتاب درسی «تفکر و پژوهش»، اعلام نمود که مقولهی «مشاهده» دارای بیشترین سهم است و «نقادی و بازیابی و بازخوانی» در پایینترین حد توجه قرار گرفته است.